• Anglo European College of Chiropractic

  Bournemouth, Engeland

  Chiropractie Deurne Vlierden AECC
 • Palmer College of Chiropractic

  Davenport, Iowa, USA

  Chiropractie Deurne Vlierden Palmer
 • Parker College of Chiropractic

  Dallas, Texas, USA

  Chiropractie Deurne Vlierden Parker

Opleiding

De opleiding chiropractie is een vijf-jarige universitaire opleiding. Als vooropleiding wordt een VWO diploma (profiel N+G of N+T) vereist en voor toelating wordt een Engelse test afgenomen.

Deze opleiding kan helaas niet in Nederland worden gevolgd. De meeste chiropractoren in Nederland hebben de opleiding gevolgd in Engeland of de Verenigde Staten. Je wordt opgeleid tot zorgverlener in de eerstelijns gezondheidszorg. Als je na de opleiding terugkomt in Nederland volgt nog een stagejaar, het zogenaamde Graduate Education Programme (GEP).

Het is belangrijk dat een opleiding wordt erkend door de European Council on Chiropractic Education (ECCE). De Nederlandse Chiropractoren Associatie is bij deze overkoepelende Europese organisatie aangesloten. Leden van de NCA kunnen alleen in Nederland werken als hun opleiding door de ECCE is erkend. Dit is weer van belang voor het vergoeden van de uitgevoerde chiropractische behandelingen door de zorgverzekeraars.

Voor meer informatie over de opleidingen verwijzen wij naar de site van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, klik hier.

D.H.B. Nielsen heeft haar opleiding gevolgd op Palmer College of Chiropractic in Davenport, Iowa in de Verenigde Staten.

Voor meer informatie, klik op het logo.

Chiropractie Deuren Vlierden Palmer logo

D.A. Marohn heeft haar opleiding gevolgd op Parker College of Chiropractic in Dallas, Texas in de Verenigde Staten.

Klik op het logo voor meer informatie.

Chiropractie Deurne Vlierden Parker Logo

N. van Noort, de zoon van D.H.B. Nielsen, heeft 0p 16 november 2018 zijn diploma Master of Chiropractic behaald aan het Anglo European College of Chiropractic in Bournemouth, Engeland. De nieuwe generatie is onderweg.

Klik op het logo voor meer informatie.

Chiropractie Deurne Vlierden AECC logo

© 2024 Copyright | Chiropractie Deurne